PG De Wijngaard

Borculo, Geesteren, Gelselaar, Haarlo

Uitbreiding formatie ds. Bouwman

Op 5 februari 2017 is na een lange periode van voorbereiding PG De Wijngaard ontstaan. Aan de nieuwe gemeente zijn twee predikanten verbonden voor 1,8 fte, waarbij tijdelijk tot 2018 de formatie uitgebreid is tot 2 formatieplaatsen.

Voor de opbouw van de gemeente en de tijd die nodig is om voldoende aandacht aan pastoraat in de gehele breedte, van jong tot en met oud, te geven is een voorstel gedaan om een aanvraag in te dienen voor de uitbreiding met 0,2 fte van de formatie van ds. Bouwman voor het jaar 2018.

De kerkenraad heeft in de vergadering van 11 juli jl. het voorgenomen besluit genomen de formatie van ds. Bouwman voor het jaar 2018 uit te breiden van 0,8 naar 1fte.

Voor vragen en eventuele bezwaren kunt u contact opnemen met de scriba, E:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of voorzitter van de kerkenraad, tel. 0545-481842.

eerste-gemeenteavond-PG-D-W---1De eerste gemeenteavond van Protestantse Gemeente De Wijngaard op dinsdag 23 mei was goedbezocht. Ruim 70 mensen vonden het belangrijk om zich op de hoogte te stellen van het reilen en zeilen van de gemeente.

De avond begon met een vesper waarin ds. Co Janssen de reis naar Malta met gemeenteleden, die net was afgerond, als thema nam. We werden op het spoor van Paulus gezet, hoe hij moeiten overwon en een saamhorigheid creëerde. Ook in De Wijngaard hopen we naar een dergelijke gemeenschap te groeien.

De kerkenraadsleden werden door middel van een kort interviewtje voorgesteld. Ieder college had een voorwerp of symbool bij zich om hun werk te symboliseren. Voor de ouderlingen was dat het teken van geloof, hoop en liefde en de jeugdouderling had een kaarsje bij haar om te laten zien dat we het licht door mogen geven. De diaconie had natuurlijk een collectezak bij zich, al had deze wel een lange stok. Voor de ouderling kerkrentmeesters zat het symbool in een balans van geld en opbouw van de gemeente.eerste-gemeenteavond-PG-D-W---2

 

Onder de koffie ontstond er een levendige discussie aan de tafels over vragen die de kerkenraad had uitgedeeld en hoe je zelf letterlijk en figuurlijk je steentje kunt bijdragen in De Wijngaard. De tafel kwam vol te liggen met al die steentjes rondom die grote stenen die symbool staan voor onze samengestelde gemeente.

 

De avond werd afgesloten met het lied: Waar je woont op deze wereld…

 

 

 

 

 

© Copyright 2017, PKN De Wijngaard. All Rights Reserved.