joris150-x150Stem voor ons project als lid van de Rabobank

De Stichting doet weer mee aan de actie van de Rabobank “Hart voor de Achterhoek” om geld te krijgen voor ons project.
Ons bestedingsdoel is: het organiseren van rondleidingen om de geschiedenis van de eeuwenoude Joriskerk te vertellen en om tijdens de zomermaanden een podium te bieden aan kunstenaars om te exposeren.

Bent u lid van de Rabobank dan mag u vijf stemmen uitbrengen, waarvan twee op één project. Begin mei ontvangen alle leden van de bank een stemkaart met daarop een unieke stemcode die toegang geeft tot online stemmodule.

Tussen 22 mei en 6 juni kunt u uw stem – liefst twee – uitbrengen op ons project.

Uw stem is geld waard !

Doe mee en spek onze kas !

Namens de stichting,
Dini Horstman

FlyerZondagochtend 13 mei om 9.30 uur staat de koffie opnieuw klaar in de kerk in Geesteren (gereformeerde kerk).
Dan is er voor de vierde keer een Band-dienst. De laagdrempelige dienst waarbij we zingen onder begeleiding van de band start om 10.00 uur.

Wat is een banddienst in het kort?
- goede boodschap
- laagdrempelig en informeler dan anders
- keuze voor moderne Christelijke liederen, begeleid door piano, elektrisch gitaar, basgitaar, drums, zang en verschillende blaasinstrumenten.
- uitstraling
- ruimte voor ontmoeting

We ontmoeten u graag in één van onze diensten, op de 2 e zondagochtend van de maand.

Zondag 12 februari vond weer het traditionele Valentijnsconcert in de volle Joriskerk te Borculo plaats.

Het Beltrums Mannenkoor, onder leiding van Hans Kienhuis, opende het concert met: “Love changes evrything” van Andrew Lloyd Webber. Het nummer : “Mag ik dan bij jou zijn” van Claudia de Brey, bewerkt door Frank Sterenborg voor het mannenkoor, werd gezongen door de dirigent Hans Kienhuis. Als afsluiting van hun optreden zong het koor: “Laat je droom bestaan” uit de musical Jozef. Dit stuk is eveneens door Frank Sterenborg bewerkt. Het was prachtig om dit enthousiaste koor te horen, schitterend begeleid door Frank Sterenborg op piano.

beltrums-mannenkoorBeltrums Mannenkoor primaveraPrimavera

Primavera, bestaande uit dertien dames, onder leiding van Ina Sprick-de Wilde, begon met Kyrie van J. Rheinberger. Een paar stukken werden a capella gezongen waaronder “Verliefden, nieuw en jong” van J. Andriessen. Volgens de dirigent mocht The Rose op dit Valentijnsconcert niet ontbreken. Primavera bracht met verve een gevarieerd programma van licht klassiek tot moderne muziek.

Het instrumentale intermezzo werd verzorgd door Paulien te Winkel, Majbritt Westhoff, Sascha Scharenborg en Ylse te Boome. Zij zijn alle vier hobo-leerlingen van Ira Wunnekink die zelf ook meespeelde op hobo. De vertolking van Arrival of the Queen of Sheba van G.F. Händel door Majbritt Westhoof, Sascha Scharenborg, Ira Wunnekink en  Frank Sterenborg ontroerde de toehoorders.

DSC03198 DSC03205 DSC03201

Liefde, vriendschap zijn de woorden die bij Valentijn horen. Het concert werd afgesloten met het lied: “Waar liefde mensen samen brengt”, dat door bezoekers en medewerkers samen werd gezongen. Uit de staande ovatie aan het eind van het concert bleek wel dat de dit afwisselend Valentijnsconcert in de smaak was gevallen.

De verwachtingen waren hooggespannen, veel werk is er verzet om alles in goede banen te leiden. Heel veel stoelen waren er klaargezet, vele kopjes stonden al klaar en iedereen was in afwachting van wat er ging gebeuren. De kerk was versierd met een prachtig liturgische bloemstuk waar de vijf gemeenten werden verbonden in een veelkleurig bloemstuk om de veelkleurigheid van de gemeente aan te geven.

En wat werd het een feest. De acte van vereniging is aan het begin van de dienst in het bijzijn van de notaris getekend door de voorzitters en de scriba’s van de plaatselijke gemeenten, vijf stenen zijn aan elkaar gekoppeld en zijn zo symbolisch het beeld van Protestantse Gemeente De Wijngaard.

IMG2679 IMG2727

Daarna een feestelijke dienst waarin we veel konden zingen, maar ook samen mochten nadenken wat het betekent om zout van de aarde en licht in de wereld te zijn als gemeente. Een muziekgroep heeft prachtige muzikale intermezzo’s gespeeld en de kinderen kwamen met een mooie slinger binnen met poppetjes die hand in hand een verbinding maken

We sloten af door ook de zegen te ontvangen terwijl we elkaar de hand op de schouder legden om zo onze verbondenheid te laten zien.

Koffie, thee en limonade met een petit-four maakte het extra feestelijk.
We kijken terug op een bijzondere dag, die een nieuw begin is voor onze Protestantse Gemeente De Wijngaard.
Meer foto’s van deze dienst, FotoAlbums

Woensdag 1 maart NBG Bijbelpost

Elke eerste woensdag van de maand is de Bijbelpost geopend van 10.00-11.30 uur in de Instuif. Voor geschenk- of dagboeken, bijbels of liedboeken kunt u bij de Bijbelpost terecht.

Elke woensdagochtend van 10.00-11.30 uur is de Instuif open voor iedereen die even om een praatje verlegen zit of gewoon zin heeft in koffie of thee. Van harte welkom om binnen te lopen. De deur staat open voor iedereen!

© Copyright 2018, PKN De Wijngaard. All Rights Reserved.