De Protestantse Gemeente De Wijngaard gaat weer oliebollen en appelbeignets van bakker Nollen verkopen in Geesteren.

Op vrijdag 29 december van 10.00 - 15.00 uur en op zaterdag 30 december van 10.00 - 15.00 uur zijn er weer oliebollen en appelbeignets te koop op het Kerkplein in Geesteren.

De kennis en kwaliteit van bakkerij Nollen staan garant voor een heerlijke oliebol en appelbeignet.

Bestellen kan ook:

.   Jan Markerink, tel. nr. 0545-481483

.   Gerrit Krooshof, tel. nr. 0545-481063

.   formulier in de brievenbus van Gerrit Krooshof, Meiweg 17

U kunt de oliebollen en/of appelbeignets ophalen op het Kerkplein of, indien gewenst, worden deze bij u thuis bezorgd.

De prijs van 1 zak à 8 oliebollen is € 6,00.

De prijs van 1 zak à 5 appelbeignets is € 6,00.

Een flink aantal vrijwilligers werkt aan deze actie mee.

De opbrengst is voor de Protestantse Gemeente De Wijngaard.

Voor het bestellen kunt u ook gebruik maken van het bestelformulier.

Mijn Bestelling

Zondag 12 februari vond weer het traditionele Valentijnsconcert in de volle Joriskerk te Borculo plaats.

Het Beltrums Mannenkoor, onder leiding van Hans Kienhuis, opende het concert met: “Love changes evrything” van Andrew Lloyd Webber. Het nummer : “Mag ik dan bij jou zijn” van Claudia de Brey, bewerkt door Frank Sterenborg voor het mannenkoor, werd gezongen door de dirigent Hans Kienhuis. Als afsluiting van hun optreden zong het koor: “Laat je droom bestaan” uit de musical Jozef. Dit stuk is eveneens door Frank Sterenborg bewerkt. Het was prachtig om dit enthousiaste koor te horen, schitterend begeleid door Frank Sterenborg op piano.

beltrums-mannenkoorBeltrums Mannenkoor primaveraPrimavera

Primavera, bestaande uit dertien dames, onder leiding van Ina Sprick-de Wilde, begon met Kyrie van J. Rheinberger. Een paar stukken werden a capella gezongen waaronder “Verliefden, nieuw en jong” van J. Andriessen. Volgens de dirigent mocht The Rose op dit Valentijnsconcert niet ontbreken. Primavera bracht met verve een gevarieerd programma van licht klassiek tot moderne muziek.

Het instrumentale intermezzo werd verzorgd door Paulien te Winkel, Majbritt Westhoff, Sascha Scharenborg en Ylse te Boome. Zij zijn alle vier hobo-leerlingen van Ira Wunnekink die zelf ook meespeelde op hobo. De vertolking van Arrival of the Queen of Sheba van G.F. Händel door Majbritt Westhoof, Sascha Scharenborg, Ira Wunnekink en  Frank Sterenborg ontroerde de toehoorders.

DSC03198 DSC03205 DSC03201

Liefde, vriendschap zijn de woorden die bij Valentijn horen. Het concert werd afgesloten met het lied: “Waar liefde mensen samen brengt”, dat door bezoekers en medewerkers samen werd gezongen. Uit de staande ovatie aan het eind van het concert bleek wel dat de dit afwisselend Valentijnsconcert in de smaak was gevallen.

De verwachtingen waren hooggespannen, veel werk is er verzet om alles in goede banen te leiden. Heel veel stoelen waren er klaargezet, vele kopjes stonden al klaar en iedereen was in afwachting van wat er ging gebeuren. De kerk was versierd met een prachtig liturgische bloemstuk waar de vijf gemeenten werden verbonden in een veelkleurig bloemstuk om de veelkleurigheid van de gemeente aan te geven.

En wat werd het een feest. De acte van vereniging is aan het begin van de dienst in het bijzijn van de notaris getekend door de voorzitters en de scriba’s van de plaatselijke gemeenten, vijf stenen zijn aan elkaar gekoppeld en zijn zo symbolisch het beeld van Protestantse Gemeente De Wijngaard.

IMG2679 IMG2727

Daarna een feestelijke dienst waarin we veel konden zingen, maar ook samen mochten nadenken wat het betekent om zout van de aarde en licht in de wereld te zijn als gemeente. Een muziekgroep heeft prachtige muzikale intermezzo’s gespeeld en de kinderen kwamen met een mooie slinger binnen met poppetjes die hand in hand een verbinding maken

We sloten af door ook de zegen te ontvangen terwijl we elkaar de hand op de schouder legden om zo onze verbondenheid te laten zien.

Koffie, thee en limonade met een petit-four maakte het extra feestelijk.
We kijken terug op een bijzondere dag, die een nieuw begin is voor onze Protestantse Gemeente De Wijngaard.
Meer foto’s van deze dienst, FotoAlbums

Woensdag 1 maart NBG Bijbelpost

Elke eerste woensdag van de maand is de Bijbelpost geopend van 10.00-11.30 uur in de Instuif. Voor geschenk- of dagboeken, bijbels of liedboeken kunt u bij de Bijbelpost terecht.

Elke woensdagochtend van 10.00-11.30 uur is de Instuif open voor iedereen die even om een praatje verlegen zit of gewoon zin heeft in koffie of thee. Van harte welkom om binnen te lopen. De deur staat open voor iedereen!

© Copyright 2017, PKN De Wijngaard. All Rights Reserved.