PG De Wijngaard

Borculo, Geesteren, Gelselaar, Haarlo

‘Bijbellezen met het oog op zondag’

logo-v-en-oWoensdag 27 augustus 2017
Bijbel-lezen-met-het-oog-op-zondagAanvang: 19.00 uur
Plaats: De Instuif

Eenmaal in de veertien dagen op woensdagavond lezen we, o.l.v. ds. Janssen, met elkaar de lezing(en) voor de komende zondag. Wat raakt je? Wat verrast je?
De ervaring heeft ons geleerd, dat het een verdieping geeft en je met aandacht luistert naar de uitleg op zondag! 

Donderdag 28 september 2017gellof-in-gesprek
Aanvang: 15.00 uur
Plaats: De Instuif

Op donderdagmiddag 28 september beginnen we het nieuwe seizoen met het thema: Mens, durf te leven!  Een gesprek over hoe te genieten van het leven en hoe we wel of geen zin ervaren in het leven.

We gaan met elkaar op zoek en delen met elkaar van de eigen levenservaring. Het is in de ontmoeting met de ander. Iedereen die mee wil praten is van harte welkom.

logo-v-en-oWe hebben de middag gekozen om ook mensen die ’s avonds liever niet meer de deur uitgaan de gelegenheid te geven om mee te doen. 

h-kerk-geesterenDe hervormde kerk te Geesteren is in de zomervakantie weer open voor publiek.

Elke woensdag vanaf 12 juli t/m 30 augustus van 10.30 – 16.00 uur.
Wanneer er een fietsvierdaagse of wandel- of fietstocht door Geesteren georganiseerd is, is de kerk ook geopend.( Bij een regendag is de kerk gesloten).

Dit jaar is er een expositie van borduurwerken uit het borduurpaleis van Rikie Oltwater-Langelaar uit Eibergen.
Er staat ook weer een boekentafel met boeken en tijdschriften. De opbrengst van de verkoop komt geheel ten goede aan de kerk.

 

Heeft u nog boeken of tijdschriften (in goede staat) dan kunnen ze ingeleverd worden bij Rita Hulshof, Brokersweg 2, Geesteren.
Graag vooraf even bellen. T: 0545 271504

Voor dichtersochtend over Rutger Kopland op 18 september naar Goor

koplandjes

 

De succesvolle reeks dichtersochtenden van de poëzie- en literatuurkring van Protestantse Gemeente De Wijngaard krijgt op maandag 18 september een vervolg. Dan brengt de groep een bezoek aan Goor, om zich te verdiepen in het werk van Rutger Kopland, het pseudoniem van deze nog altijd populaire dichter, die hier in 1934 werd geboren en even heeft gewoond. Zijn naam was Rutger Hendrik (Rudi) van den Hoofdakker. logo-v-en-o

Als psychiater werd hij een autoriteit op het gebied van depressiebestrijding door lichttherapie en slaapverschuiving. Vijf jaar geleden is hij overleden. Theo Hakkert van dagblad Tubantia treedt deze dag in Goor op als gids. Ook gasten mogen deze dichtersochtend weer meemaken. Voor opgave en informatie: Arend Heideman, tel. 06 13246247, of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

logo-v-en-oDonderdag 18 mei
Aanvang: 15.00 uur
Plaats: De Instuif

Op donderdagmiddag 18 mei willen we weer bij elkaar komen om samen op ontdekkingstocht te gaan in een gesprek over leven en geloven.
Het onderwerp dat aan de orde komt is Pinksteren – leven vanuit de Geest. Een ontdekkingstocht naar wie/wat de heilige Geest is en hoe we haar ervaren.
In geloof in gesprek gaat het erom dat we met elkaar op zoek gaan en met elkaar deelt van je eigen ervaring. Het is in de ontmoeting met de ander
Het is een open ontmoeting voor wie er maar interesse in heeft. We hebben de middag gekozen om ook mensen die ’s avonds liever niet meer de deur uitgaan de gelegenheid te geven om mee te doen. Dus van harte welkom. gellof-in-gesprek

 

 

 

 

Op 21 maart werd de filmavond in de Instuif goed bezocht!
Ruim 40 belangstellenden genoten samen van de film Luther,
Deze film hebben we bekeken  in het kader van 500 jaar Reformatie.

De meeste aanwezigen waren onder de indruk van de informatie die je door zo'n film opdoet.

Verkennen & Ontmoeten kan terugkijken op een geslaagde avond.

Zondag 12 februari vond weer het traditionele Valentijnsconcert in de volle Joriskerk te Borculo plaats.

Het Beltrums Mannenkoor, onder leiding van Hans Kienhuis, opende het concert met: “Love changes evrything” van Andrew Lloyd Webber. Het nummer : “Mag ik dan bij jou zijn” van Claudia de Brey, bewerkt door Frank Sterenborg voor het mannenkoor, werd gezongen door de dirigent Hans Kienhuis. Als afsluiting van hun optreden zong het koor: “Laat je droom bestaan” uit de musical Jozef. Dit stuk is eveneens door Frank Sterenborg bewerkt. Het was prachtig om dit enthousiaste koor te horen, schitterend begeleid door Frank Sterenborg op piano.

beltrums-mannenkoorBeltrums Mannenkoor primaveraPrimavera


Primavera, bestaande uit dertien dames, onder leiding van Ina Sprick-de Wilde, begon met Kyrie van J. Rheinberger. Een paar stukken werden a capella gezongen waaronder “Verliefden, nieuw en jong” van J. Andriessen. Volgens de dirigent mocht The Rose op dit Valentijnsconcert niet ontbreken. Primavera bracht met verve een gevarieerd programma van licht klassiek tot moderne muziek.

Het instrumentale intermezzo werd verzorgd door Paulien te Winkel, Majbritt Westhoff, Sascha Scharenborg en Ylse te Boome. Zij zijn alle vier hobo-leerlingen van Ira Wunnekink die zelf ook meespeelde op hobo. De vertolking van Arrival of the Queen of Sheba van G.F. Händel door Majbritt Westhoof, Sascha Scharenborg, Ira Wunnekink en  Frank Sterenborg ontroerde de toehoorders.

DSC03198 DSC03205 DSC03201

                           

Liefde, vriendschap zijn de woorden die bij Valentijn horen. Het concert werd afgesloten met het lied: “Waar liefde mensen samen brengt”, dat door bezoekers en medewerkers samen werd gezongen. Uit de staande ovatie aan het eind van het concert bleek wel dat de dit afwisselend Valentijnsconcert in de smaak was gevallen.

De verwachtingen waren hooggespannen, veel werk is er verzet om alles in goede banen te leiden. Heel veel stoelen waren er klaargezet, vele kopjes stonden al klaar en iedereen was in afwachting van wat er ging gebeuren. De kerk was versierd met een prachtig liturgische bloemstuk waar de vijf gemeenten werden verbonden in een veelkleurig bloemstuk om de veelkleurigheid van de gemeente aan te geven.

En wat werd het een feest. De acte van vereniging is aan het begin van de dienst in het bijzijn van de notaris getekend door de voorzitters en de scriba’s van de plaatselijke gemeenten, vijf stenen zijn aan elkaar gekoppeld en zijn zo symbolisch het beeld van Protestantse Gemeente De Wijngaard. 

IMG2679 IMG2727

Daarna een feestelijke dienst waarin we veel konden zingen, maar ook samen mochten nadenken wat het betekent om zout van de aarde en licht in de wereld te zijn als gemeente. Een muziekgroep heeft prachtige muzikale intermezzo’s gespeeld en de kinderen kwamen met een mooie slinger binnen met poppetjes die hand in hand een verbinding maken 

We sloten af door ook de zegen te ontvangen terwijl we elkaar de hand op de schouder legden om zo onze verbondenheid te laten zien.

Koffie, thee en limonade met een petit-four maakte het extra feestelijk.
We kijken terug op een bijzondere dag, die een nieuw begin is voor onze Protestantse Gemeente De Wijngaard.
Meer foto’s van deze dienst, FotoAlbums

Woensdag 1 maart NBG Bijbelpost

Elke eerste woensdag van de maand is de Bijbelpost geopend van 10.00-11.30 uur in de Instuif. Voor geschenk- of dagboeken, bijbels of liedboeken kunt u bij de Bijbelpost terecht.

Elke woensdagochtend van 10.00-11.30 uur is de Instuif open voor iedereen die even om een praatje verlegen zit of gewoon zin heeft in koffie of thee. Van harte welkom om binnen te lopen. De deur staat open voor iedereen!

© Copyright 2017, PKN De Wijngaard. All Rights Reserved.