PG De Wijngaard

Borculo, Geesteren, Gelselaar, Haarlo

logozorgzaammaatje-Door de terugtredende overheid vraagt deze tijd weer om heel andere hulpverleners en zorg-zame medemensen dan een tijd terug. In de praktijk blijkt dat lang niet alle hulp aan de kwetsbare medemens goed verloopt. Er komen nog steeds mensen in de knel, omdat niet direct hulp voorhanden is. Mensen worden ouder, moeten langer thuis wonen, terwijl de zelfredzaamheid afneemt. Zorgzaammaatje is er voor alle inwoners van Borculo en omgeving.

Het project van de gezamenlijke kerken uit Borculo en de kerkdorpen Geesteren, Gelselaar en Haarlo probeert zorgzame handen te bieden daar waar dat nodig is.

De doelstelling is om praktische en sociale ondersteuning te bieden aan thuiswonende kwetsbare mensen en hun mantelzorgers in Borculo en omgeving. Die ondersteuning houdt o.a. in: helpen bij het doen van boodschappen, tijdelijke hulp bij het warm maken van de maaltijd, vervoer naar het ziekenhuis wanneer er geen andere mogelijkheid is, een praatje bij de koffie, eens even eruit, of de mantelzorger ontlasten wanneer hij/zij er eens even uit wil.

Een half jaar geleden zijn we met dit project gestart. Terugkijkend kunnen we vaststellen dat het project aardig begint te lopen. Op dit moment zijn er negen vrijwilligers die op veel terreinen – zoals o.a. boven is omschreven – inzetbaar zijn. Sommigen helpen bij korte hulpvragen. Anderen zijn ingezet voor vaste taken o.a. als vervanger van de mantelzorger.

Wilt u inlichtingen of heeft u een andere vraag, bel gerust. Ook als u belangstelling hebt voor vrijwilligerswerk, helpende handen zijn er zelden teveel.

Telefoonnummers van de coördinatoren zijn: 0545 273241 of 06-12928284. Mailen kan ook:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© Copyright 2018, PKN De Wijngaard. All Rights Reserved.