PG De Wijngaard

Borculo, Geesteren, Gelselaar, Haarlo

Kort verslag gemeenteavond op 21 november 2017

 

Met ruim 70 mensen hebben we een ontspannen gemeenteavond gehouden. De avond stond in het teken van de financiën, het nieuw te maken beleidsplan en alles wat er het afgelopen jaar door de kerkenraad is ingesteld. Het is een heel werk om alles op een lijn te krijgen vanuit de voormalige gemeentes, zeker wat de financiën betreft. Maar er wordt hard aan gewerkt door de vele vrijwilligers in onze gemeente.gemeenteavond-2017-1

Zo zijn ook de wijkcoördinatoren voorgesteld en hebben we een gezicht bij de naam. Samen met de kerkelijk bezoekers zijn zij het gezicht naar de gemeenteleden.

De kerkenraad had iedereen gevraagd een bloem mee te nemen naar de gemeenteavond en het werd een prachtig gemeenteavond-2017-2boeket. In de vergadering werd ons gevraagd om eromheen te gaan staan en ons voor te stellen dat dit boeket onze PG de Wijngaard is en dan te vertellen wat we zien en wat we verwachten van het 'gemeentezijn'. De veelkleurigheid van het boeket en gevarieerdheid van de bloemen was kenmerkend. Die veelkleurigheid, van Gods wijsheid en van de gemeente als afspiegeling daarvan, was ook al in de vesper aan het begin van de avond besproken. In groepen is geanimeerd doorgepraat over hoe wij zouden willen dat onze gemeente eruit gaat zien.

Veel is besproken en er werd waardering uitgesproken naar de kerkenraad voor al het werk dat verzet is. Met het lied ‘Ga nu heen in vrede’ werd de avond afgesloten.

Het veelkleurige boeket is woensdagochtend naar het J.W. Andriessenhuis gebracht, zodat de mensen daar van dit prachtige boeket kunnen genieten. 

 

 

 

 

 

 

© Copyright 2019, PKN De Wijngaard. All Rights Reserved.