PG De Wijngaard

Borculo, Geesteren, Gelselaar, Haarlo

joris150-x150De 'Stichting Behoud Hervormde Kerk Borculo' doet weer mee aan de actie van de Rabobank “Hart voor de Achterhoek”, om geld te krijgen voor ons project.

Ons bestedingsdoel is:

- het organiseren van rondleidingen om de geschiedenis van de eeuwenoude Joriskerk te vertellen

- tijdens de zomermaanden en de Open Monumentendag een podium bieden aan kunstenaars  en musici om te exposeren en op te treden.


Bent ú lid van de Rabobank, dan mag u vijf stemmen uitbrengen, waarvan twee op één project.

Vraag ook aan familieleden, vrienden, buren en kennissen of ze ons met hun stem ons project willen steunen.

U kunt stemmen (liefst twee keer!) van 5 t/m 19 september.

DOE MEE EN ZEGT HET VOORT!   UW STEM IS GELD WAARD!

 

 

Dini Horstman

vrijwilligers

In onze nieuwe gemeente De Wijngaard werken heel veel vrijwilligers. Met vele handen houden we samen De Wijngaard vruchtdragend en bloeiend.
Voor al dat werk dat gedaan wordt, voor de schermen maar vaak ook achter de schermen, willen we jullie als vrijwilliger uitnodigen voor een gezellige avond.

Om niemand te vergeten sturen we geen persoonlijke uitnodiging, maar voel je/u als vrijwilliger uitgenodigd.

Datum:            27 september 2019

Plaats:             de Schephuve, Geesteren

Aanvang:        19.30 uur

 

Dus: Kosters, schoonmaaksters/-makers, organisten, werkgroep diaconie, koffieschenkers, beheer gebouwen, geluidsmensen, redactie/drukkers/bezorgers De Wijnpers, makers zondagsbrief, liturgische bloemschiksters, commissie eredienst, pioniersplek/banddienst, clubleiding, oppas, kindernevendienst, tienerdienst, commissie Verkennen en Ontmoeten, rondleiders kerk, stichtingen behoud kerken, cantorij, wijkcoördinatoren en -bezoekers, bloemendiensten, preekvoorzieners, kerkenraad, etc., etc.

Waar je ook woont, kerkt of werkt, wat je ook doet in en voor De Wijngaard, geef je samen met jouw partner op.

Vraag ook jouw collega vrijwilliger(s) mee te gaan.

Aanmelden kan tot 13 september bij:

Jenny te Brake           tel. 0545-273704

Anny Rensink             tel. 0545-482223

Wim Bisperink           tel. 0545-274559

IMG-20190307-WA0003Gisteravond heeft Gerdie Bours-Willems samen met Robert Douma een indrukwekkende avond verzorgd over het omgaan met bergen in je leven. 
Met een flinke groep belangstellenden (26) hebben we een inkijk gekregen middels een film hoe Gerdie na de diagnose 'borstkanker' haar bergen heeft getrotseerd.  Hierbij is haar beklimming van de Kilimanjaro een prachtig voorbeeld van omgaan met jezelf en je (on)mogelijkheden.

Tijdens de pauze konden de belangstellenden vragen/opmerkingen op papier zetten. Deze werden na de pauze onder (bege)leiding van Robert Douma besproken. Zo ontstond een open sfeer waarin men, ieder op z'n eigen wijze, heel veel kon opsteken. Kort gezegd een bijzonder inspirerende avond.

De werkgroep Verkennen en Ontmoeten gaf aan dat zij geen vergoeding voor entree en koffie/thee vroegen, maar riep de belangstellenden op om een kleine bijdrage te schenken aan de actie 'Samenloop voor Hoop' (wandelen voor het KWF) in Lansingerland (de gemeente waar Gerdie woont). De aanwezigen hebben samen bijna € 150,-- gedoneerd.

Zaterdag 16 februari heeft een groep van 12 belangstellenden deelgenomen aan de Tour de zorg.

Als eerste werd de zorgboerderij Erve Bussink in Haarlo bezocht. Hier werden ze gastvrij ontvangen door Mirjam en Max Arends, die uitgebreid informatie gaven over hún prachtige zorgboerderij, speciaal toegelegd op mensen met een NAH (niet aangeboren hersenafwijking).
Na een interessante rondleiding werd er afscheid genomen en  koers gezet naar De Leerkotte in Geesteren.
Hier werden we wederom gastvrij ontvangen door Alie en Dinant Meerbeek, samen met een aantal gasten. Ook Alie gaf een bevlogen uitleg van hun werkzaamheden en leidde ons rond in een paar gastenkamers. 
 
De groep deelnemers was onder de indruk van de bevlogenheid waarmee deze mensen hun werk doen. Een voorbeeld van zorg met de hoofdletter ‘Z’ !!

Voor foto's verwijzen we je door naar het fotoalbum op de website.

Elke woensdagochtend van 10.00-11.30 uur is de Instuif open voor iedereen die even om een praatje verlegen zit of gewoon zin heeft in koffie of thee. Van harte welkom om binnen te lopen. De deur staat open voor iedereen!

© Copyright 2019, PKN De Wijngaard. All Rights Reserved.