PG De Wijngaard

Borculo, Geesteren, Gelselaar, Haarlo

logo-v-en-oWe willen deze zaterdagmiddag een bezoek brengen aan een aantal agrarische bedrijven. Omdat alles wat we organiseren gelinkt wordt aan de oogstdienst van 4 november a.s. hebben we er voor gekozen om bedrijven te bezoeken met een culinaire link.
We zijn van plan een bezoek te brengen aan:

- Geerligs’ Hertenhouderij  fiets

- Wijnhoeve Kunneman 

- IJsboerderij ‘t Dommerholt  

 

Bij alle drie bedrijven krijgen we een korte uitleg over de werkzaamheden rondom de productie. Ook zal het in sommige gevallen mogelijk zijn om iets te proeven. Er kan om een kleine bijdrage gevraagd worden.
Voor mensen waar het fietsen tussen de verschillende locaties moeilijk wordt is het natuurlijk ook mogelijk om zich met de auto te verplaatsen.
Bij slecht weer zullen we dat allemaal doen!

Verzamelplaats:  De Schephuve (Pas op dit is anders dan anders!!!!)

Vertrektijd:          13.00 uur  (eindtijd + 17.00 uur)

Contactpersoon:  Henny Barnhoorn (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

kunnemanhertenboerderijdommerholtjpg

 

Elke woensdagochtend van 10.00-11.30 uur is de Instuif open voor iedereen die even om een praatje verlegen zit of gewoon zin heeft in koffie of thee. Van harte welkom om binnen te lopen. De deur staat open voor iedereen!

De verwachtingen waren hooggespannen, veel werk is er verzet om alles in goede banen te leiden. Heel veel stoelen waren er klaargezet, vele kopjes stonden al klaar en iedereen was in afwachting van wat er ging gebeuren. De kerk was versierd met een prachtig liturgische bloemstuk waar de vijf gemeenten werden verbonden in een veelkleurig bloemstuk om de veelkleurigheid van de gemeente aan te geven.

En wat werd het een feest. De acte van vereniging is aan het begin van de dienst in het bijzijn van de notaris getekend door de voorzitters en de scriba’s van de plaatselijke gemeenten, vijf stenen zijn aan elkaar gekoppeld en zijn zo symbolisch het beeld van Protestantse Gemeente De Wijngaard. 

IMG2679 IMG2727

 

 

Daarna een feestelijke dienst waarin we veel konden zingen, maar ook samen mochten nadenken wat het betekent om zout van de aarde en licht in de wereld te zijn als gemeente. Een muziekgroep heeft prachtige muzikale intermezzo’s gespeeld en de kinderen kwamen met een mooie slinger binnen met poppetjes die hand in hand een verbinding maken 

We sloten af door ook de zegen te ontvangen terwijl we elkaar de hand op de schouder legden om zo onze verbondenheid te laten zien.

Koffie, thee en limonade met een petit-four maakte het extra feestelijk.
We kijken terug op een bijzondere dag, die een nieuw begin is voor onze Protestantse Gemeente De Wijngaard.
Meer foto’s van deze dienst, FotoAlbums

© Copyright 2018, PKN De Wijngaard. All Rights Reserved.