PG De Wijngaard

Borculo, Geesteren, Gelselaar, Haarlo

coronaHet effect van de maatregelen als gevolg van het Corona-virus is ook in onze gemeente voelbaar. Hieronder kunt u lezen wát er allemaal is veranderd:

 • De kerkdiensten met lijfelijke aanwezigheid zullen, ondanks de verruimingsmaatregelen, in ieder geval tot en met augustus komen te vervallen. Er wordt op dit moment naarstig gezocht naar mogelijkheden om weer gezamenlijk een kerkdienst bij te kunnen wonen.
   
 • Iedere zondagochtend om 10.00 uur zal er een digitale dienst met live-beeld via de website van
  PG De Wijngaard uitgezonden worden. Deze diensten zijn te volgen via de luisterkastjes en ook via onze website. Hiervoor gaat u naar  www.pgdewijngaard.nl/meeluisteren/.
   
 • Als u  op deze 'meeluisterpagina'  bent ziet u ook een paar 'knopjes/vakjes' waar je op kunt klikken: voor alleen audio (voor alleen meeluisteren), voor groot beeld (dat betekent beeldvullend beeld) én voor de orde van dienst  ( Als u op deze laatste klikt verschijnt náást het beeld van de kerk de orde van dienst die hierin gebruikt wordt) Deze bevindt zich ónder het scherm van de kerkdienst. Het is wellicht handiger om deze tegelijk met de uitzending te zien.
   
 • Voor de gemeenteleden die geen internet hebben en toch graag de dienst mee willen luisteren, dat kan. Er zijn nog enkele luisterkastjes beschikbaar. Wilt u of weet u iemand die hiervan gebruik wil maken, neemt u dan contact op met één van de diakenen of met de scriba,
  E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
   
 • Rooster kerkdiensten in de komende periode:
         5 juli   -   ds. Henriëtte Bouwman
      12 juli    -   ds. Co Janssen
      19 juli    -   ds. Henriëtte Bouwman
      26 juli   -   ds. Henriëtte Bouwman
        2 aug. -   ds. Co Janssen
   
 • De pioniersplek ‘De Nieuwe Rank’ heeft in de maand juli op zondagmiddag om 17.00 uur een uitzending via Facebook.
  Een moment om stil te staan bij de wereld, elkaar en bij God. We gaan in gesprek om een helpende hand te bieden. Dit kan op verschillende manieren door muziek, bemoediging, verbinden en delen van zorgen en mogelijkheden.
  Op 12 juli is er om 11.30 uur een online Meet-Inn (voorheen Banddienst) op Facebook en via www.nieuwerank.nl en www.pgdewijngaard.nl
   
 • Ook in de zomermaanden is de Joriskerk in Borculo op de woensdag van 11.00 - 12.00 uur open voor het aansteken van een kaarsje, stilte en gebed.
  U kunt de ingang onder de toren gebruiken en de kerk weer verlaten via de deur in de zijbeuk. Is er behoefte aan gesprek, dan is één van de predikanten aanwezig.
 • Het koffiedrinken (de inloopochtenden in De Instuif) op woensdagmorgen komt in ieder geval tot en met augustus te vervallen;
 • Vergaderingen binnen onze gemeente komen in beperkt vorm voor. We gebruiken hiervoor de digitale mogelijkheden.

Deze maatregelen gelden in ieder geval tot en met augustus.
Controleer met regelmaat de website om te zien of er uitbreiding of aanpassingen plaatsvinden.

Oproep: Laten wij wel oog blijven houden voor de mensen die alleen zijn !!!!

Ondanks de versoepelingen van de maatregelen rondom het coronavirus en de mogelijkheden die er nu zijn, zullen ook nu nog veel mensen terughoudend zijn in contacten. Er komt wel steeds meer ruimte voor ontmoeting, maar met inachtneming van de anderhalve meter. Wij zijn ons ervan bewust dat er ook nu mensen zijn die zich eenzaam voelen, bezorgd zijn. We denken hierbij aan ouderen, zieken, gemeenteleden met weinig familie, vrienden of contacten, mensen die zorg nodig hebben.
Ook denken we aan mensen die zorgen hebben over de gevolgen voor hun werk en aan mensen van wie juist in deze periode extra inzet wordt gevraagd.
Als kerkelijke gemeente willen we omzien naar elkaar, maar vragen er ook begrip voor dat het niet altijd mogelijk is om elkaar te bezoeken. Een telefoontje of een kaartje sturen is altijd mogelijk en zullen we dan ook doen.
Mocht er pastoraal bezoek/contact gewenst zijn, dan kunt u altijd per telefoon of per mail contact
opnemen met de pastoraal coördinator Berlize Oltvoort of met één van de predikanten: Zij zijn o.a. bereikbaar via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

© Copyright 2020, PKN De Wijngaard. All Rights Reserved.