PG De Wijngaard

Borculo, Geesteren, Gelselaar, Haarlo

De kern van pastoraat is het omzien naar elkaar, een luisterend oor bieden, meeleven in lief en leed vanuit een christelijke overtuiging, gericht op gemeenteleden, maar ook op mensen met zorgen daarbuiten.

Er is sprake van pastoraat daar waar mensen elkaar ontmoeten, dat kan ook een praatje op straat of in de winkel zijn. Het hoeft niet altijd met de Bijbel op schoot te gebeuren. Pastoraat is een opdracht voor alle gemeenteleden, zowel predikant als pastorale ouderling, kerkelijk bezoekers en gemeenteleden onderling. Kerkelijk bezoekers en pastorale ouderlingen onderhouden het contact met gemeenteleden en proberen er te zijn wanneer dat gewenst is.

Dankzij het werk van velen is het de taakgroep Pastoraat gelukt om de onze gemeente in 11 wijken de te verdelen. Bij deze wijken zijn wijkouderlingen/wijkcoördinatoren gezocht, (zie voor indeling de pagina's hierna) Op hun beurt hebben de wijkouderlingen/coördinatoren in hun wijk op zoek gegaan naar kerkelijk bezoekers en naar vrijwilligers, die van het wel en wee van de gemeenteleden in hun straat of buurt op de hoogte zijn. Deze werving gaat vrij voorspoedig zodat  al met het pastorale werk  is aangevangen of of zeer korte termijn kan worden gestart.

De predikanten zijn er voor de aandacht en zorg voor de mensen die daarom vragen of het nodig hebben.  Zij stellen het op prijs om op de hoogte te zijn van bijvoorbeeld verblijf in een ziekenhuis of een andere zorgwekkende situatie.  Indien gewenst en als het enigszins mogelijk is, wordt er een bezoekje gebracht.

U kunt altijd  contact opnemen met de predikanten als u een gesprek van mens tot mens wenst of een ontmoeting in een pastorale en vertrouwelijke sfeer.

Een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   of een telefoontje is voldoende.

Laten we als gemeente elkaar behulpzaam zijn bij de vormgeving van onze onderlinge betrokkenheid en onze gezamenlijke pastorale opdracht.

 

Predikanten                                                                                                       Pastoraal coördinator

ds. H.W. Bouwman tel. 0545-286218                                                           Berlize Oltvoort  0545-481648

ds. J. Janssen tel. 0545- 272705                                                                  

e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                                                           e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Wijkindeling ten behoeve van het Pastoraat Protestantse Gemeente de WijngaardZoeken-wijk0

Wijk 1  -  Gelselaar

Wijkouderling:
Dinie Kossink

Wijkcoördinator:
Ada Zieverink

Alle leden met het adres met postcode 7275.
Aansluitend de leden uit Markelo, Diepenheim en een gedeelte Noordijk.

Wijk 2  -  Geesteren West

Wijkcoördinator:

Gerda Nijhof

De buurten Respelhoek – Kulsdom - het Eiland - Geestersebroek en De Horst.

De Bleeke – Pelleweversweg – Dorpsstraat –Meengsweg – Morsweg – Brinkweg - Meiweg en Molenweg.

Oude Diepenheimseweg tussen Berkel en kruising Pastorieweg-Needse Tolweg.

Industrieterrein tussen Berkel en rondweg (N825)- Bosberg en Klapperdijk

Wijk 3  -  Geesteren Oost

Wijkcoördinator:

Trudy Hunink

Oude Diepenheimseweg tussen kruising Pastorieweg - Needse Tolweg en Bolksbeek. Overige straten in de kern van Geesteren. Esweg - Dennendijk;

De buurten Oosterveld - Nederbiel en Overbiel.

Aansluitend leden wonende in gedeelte van Noordijk en Neede.

Wijk 4  -  Borculo   -  wijk Koppel en Morsmanshof

Wijkcoördinator:

Dinie van Bree

Leerinkbeekstraat- Hieminkbeekstraat - Slingestraat -Berkellaan- Koppeldijk oneven -Pr.Irenestr.-Pr.Margrietstr.-Pr.Bernhardstr.-Kon.Wilhelminastr.-Pr.Hendrikstr.-Morsmanshof-Brummelskamp-Spoordijk-Warmelinkhof-Kolnboom- Van der Veenstraat - Klandermanshof- Heure- Beekvliet-Elbrinksvonder en Barchemseweg 9 t/m 47

Wijk 5  -  Borculo  -  wijk Noord en Elbrink

Wijkcoördinator:

Addy Haselberg

Heer Rudolfstraat - Van Raesfeltstraat - Van Vordenstraat - Bis.v.Munsterstraat - Gr. Van Zutphenstraat - Hertog van Gelrestraat - Van Limb.Stryrumstraat - Van Bronkhorststraat –Kluverskamp – Deugenweerd – Van Coeverdenstraat.

Het Elbrink – De Rentmeester - De Leenkamer - De Markerichter – Hogenweerd - De Magistraat - De Hofvoogd - Het Patronaat – Van de Meeneplein en Lochemseweg.

Wijk 6  -  Borculo  -  wijk Hambroek en Oostenrijkse buurt

Wijkcoördinator:

Dinie Kistemaker

Needseweg- Oude Needseweg- Lichtenhorst- Stationsweg- Harperinkskamp - Kamerlingh Onnesstraat.

De hele wijk Hambroek m.u.v. Beukenlaan en ‘t Hambroek

Parallelweg - Nobelstraat-Heerlijkheidstraat – Stoeterijstraat - Keizer Ottostraat - Prins Willem V straat en Geesterse Binnenweg.

Wijk 7  -  Borculo  -  Andriessenhuis e.o.

Wijkcoördinator:

Gerrie Schepers

De Componist – Beethovenflat - De Weverij en J.W.Andriessenhuis.

Wijk 8  -  Borculo   -  Centrum e.o.

Wijkcoördinator:

Henk de Roos

Weverstraat - Lange Wal – Muraltplein - Korte Wal – Wolververshoek – Voorstad - Korte Molenstraat-Lange Molenstraat - Dr. Scheijlaan – Steenstraat – Hoflaan – Poortstraat – Oranjerie - ’t Rondeel -  Spoorstraat - Graaf Wichmanstraat. - J. StrausStraat - Beethovenstraat (m.u.v. flats) - Chopinstraat – Mozartstraat - De Maat – Burg. Bloemersstraat 10 t/m 30 -  't Hambroek en Beukenlaan.

Wijk 9  -  Borculo  -  wijk Nieuwoer

Wijkouderling:

Aart Meutstege

Steenstraat 2 t/m 34 – Burg. Bloemerstraat 1 t/m 41 – Pagendijk - Burg. van Weliestraat –Kerkegaarden – Zijlandstraat – Vicariënstraat – Perkamentlaantje - De Smidse – Boomgaarden –Hessenstraat - Speulbrinkstraat - President Kennedystraat - Lebbenbruggendijk (kom) –Mevr.Kuipers Rietberglaan - Hartog Nootlaan - Kingmalaantje - Kronenburgerstraat en Ruurloseweg (binnen kom)

Wijk 10  -  Borculo  -  wijk Schollenkamp en buurschap Dijkhoek

Wijkouderling:

Jenny te Brake

Haarloseweg – Hambroekweg – Beltrumseweg –Geerdinksdijk – Heelweg – Platvoetsdijk –Kreunertweg – Kooihuisweg – Kappermaatsweg -Lange Dreef - Korte Dreef – Isidorusweg – Alexandrinalaan – Slotlaan – Herenlaan – Schoollaan - Wessel van Eylllaan  - Drostenborgdijk – Beijershorstdijk - Snofhuttedijk- Kooweide – Teedinkweide – Banninkskamp – Onieskamp – Schollenkamp – Rekenseweg - Ruurloseweg (buiten kom) – Grolsesteeg -  Lebbenbruggedijk.

Aansluitend leden wonend in Ruurlo en gedeelte Beltrum

Wijk 11  -  Haarlo en Waterhoek

Wijkouderling:

Gerda Freriks

Leden met het adres met postcode 7273 en

aansluitend leden in gemeente Eibergen en overige leden uit gemeente Beltrum

Senioren bezoekcommissie 80+  Borculo

Wijkcoördinator:

Nelly Berendsen

In de wijken  4 t/m 10 te Borculo worden door een grote groep vrijwilligers , de leden  die 80 jaar en ouder zijn, bezocht. Er wordt middels bloemen of een andere attentie aandacht geschonken aan verjaardag en huwelijksjubilea van deze senior leden

Deze groep vrijwilligers bouwt langzaam af.

Vanaf 2018 worden de nieuwe 80 jarigen door de respectievelijke wijkteams bezocht.

© Copyright 2020, PKN De Wijngaard. All Rights Reserved.