PG De Wijngaard

Borculo, Geesteren, Gelselaar, Haarlo

logozorgzaammaatje-

Vrijwilliger in het zonnetje

 

Wethouder Marijke van Haaren verraste op woensdag 21 februari Ida en Toos, tijdens de vergadering van Zorgzaammaatje, met bloemen en een heerlijke taart. De taart werd direct aangesneden door de hele werkgroep zorgzaammaatje, maar Ida en Toos werden speciaal in het zonnetje gezet. Want deze dames zijn de coördinatoren van Zorgzaammaatje. Wethouder Marijke van Haaren: “Wij willen als gemeente alle zorg in onze kernen perfect organiseren.Toos-en-Ida---wethouder-Van-Haaren Maar dat kan helaas niet altijd. Daarvoor hebben we ook initiatieven nodig als Zorgzaammaatje die net dat beetje extra bieden waar de reguliere zorg ophoudt.”

 

Zorgzaammaatje

Het project Zorgzaammaatje is ontstaan vanuit de gezamenlijke kerken uit Borculo, Geesteren, Gelselaar, Haarlo en Waterhoek. Ida en Toos vertellen enthousiast over het project dat inspeelt op de verandering in de maatschappij van verzorgingsstaat naar participatiesamenleving. ‘Wij zoeken mensen binnen en buiten de kerk die op zoek zijn naar praktische en sociale ondersteuning op allerlei vlakken’. Bijvoorbeeld hulp bij het boodschappen doen, vervoer naar het ziekenhuis of samen de weekmarkt bezoeken. ‘Het zijn vaak kleine dingen waarmee je iemand kunt helpen’. ‘Wij hebben ook opgemerkt dat er behoefte is aan contact in een grotere groep. Daarom gaan een aantal vrijwilligers met een cliënt naar de Koffie-In op woensdagmorgen in de Instuif in Borculo.
Toos en Ida zijn een belangrijke schakel tussen het koppelen van een vrijwilliger aan een inwoner die behoefte heeft aan zorgzame handen.

Ook behoefte aan hulp van Zorgzaammaatje? Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel met Toos 0545-273241 of Ida 06 12928284.

In de volgende vergadering van de werkgroep waren twee afgevaardigden van de VIT-hulp bij mantelzorg te gast. De directeur Ben Rikhof en de coördinator Hendrika Wubben.

De VIT wordt door de gemeente Berkelland ingeschakeld om overbelaste mantelzorgers te ondersteunen, door de inzet van geschoolde vrijwilligers. Er is gesproken over de werkwijze van de VIT en Zorgzaammaatje. De VIT biedt alleen structurele zorg, Zorgzaammaatje biedt structurele en incidentele hulp.

Afgesproken is om aanvragen die beter bij de andere instantie passen door te verwijzen naar elkaar. Zo kunnen we elkaar versterken.

© Copyright 2020, PKN De Wijngaard. All Rights Reserved.